Over ons

Een stukje over ons:

Graag stellen wij ons voor. Ik ben Riet Evers en samen met mijn man Henk kochten wij een Pekingees Rocky, op het moment dat wij samen een huis kochten.
In 1999 overleed Rocky op bijna 16 jarige leeftijd.
In 1995 kochten wij onze eerste Golden Retriever, ''Zandor'' Zandor My Love of Splendour, een reutje.
Het ras sprak ons zeer aan, vooral in verband met onze (toen nog) jonge 3 dochters, Laura Nicol en Manon. We waren zo verliefd geworden op dit ras dat we besloten een teefje erbij te nemen. Dit werdt ''Tara'' Autumn Lucky Tara from Sparrows Home. Samen kregen zij een ''oeps'' nestje van 8 pups. Hieronder een foto van Zandor Tara en een pup.

Omdat wij geen kennelnaam hadden besloten wij die eind 1999 aan te vragen onder de naam from Golden Millennium gezien het jaar 2000 een gouden eeuw is. In Maart 2000 werdt ons de naam toegekend en kregen we onze derde Golden ''Bibi'' Bibi Efi for Easter v.d. Golden Angels. Met haar hebben wij veel shows gelopen en kreeg ook vele malen een Uitmuntende keurverslag. Om gezondheidsredenen van Bibi zijn wij gestopt met het showen van haar en kregen wij in 2002 onze vierde. ''Glamour'' Xanthous Say You Love Me, een topper, niet alleen qua karakter maar zeker ook het type Golden wat wij zochten.
Ook Glamour deed het Uitmuntend op de shows en wij hebben in Mei 2005 haar eerste nestje mogen verwelkomen waarvan wij een teefje hebben aangehouden. ''Mégane'' First Gold from Golden Millennium.

 Dit was ons eerste from Golden Millennium nestje en wij hebben dit met succes en veel plezier gefokt. Omdat we inmiddels afscheid hebben moeten nemen van onze Zandor en Tara en wij daarbij een reu misten hebben wij uit het eerste nest van Mégane een reutje aangehouden. ''Splinter'' Goldeneye from Golden Millennium. Splinter is bij Laura (onze oudste dochter) en haar vriend Gerard komen wonen. Onze liefde voor het ras groeide enorm. Splinter is inmiddels een bejaarde Golden maar wat hebben wij genoten van zijn levenslustige jaren! 

In tussentijd fokte wij nog een aantal nestjes. Zo mocht Glamour nog een nestje krijgen waar wij ''Only'' Two of Us from Golden Millennium uit hielden en van Mégane mochten wij nog 2 mooie dochters aanhouden. ''Lynn'' en ''Noa'' Deci Della from Golden Millennium en Noa Perle from Golden Millennium. Lynn heeft ons ook 3 prachtige nesten mogen geven en Only 1. Met Noa hebben wij nooit gefokt wegens gezondheids redenen van Noa.

Helaas zijn deze 3 meiden al een enige tijd niet meer onder ons. 

Van Lynn hebben wij wederom 2 mooie dochters. Laura breide haar honden bezit uit en nam ''Mara'' White Queen from Golden Millennium mee naar huis als 8 weken oude pup. Helaas mocht Mara slechts 16 maanden oud worden. 

Splinter kwam alleen te zitten, daarom besloten Laura & Gerard een pupje aan te kopen bij de Golden Retriever Kennel Sequins. ''Pip'' Sequins Shelley.

Van onze ''Angel'' New Star from Golden Millennium, een dochter van Lynn, kunnen we wel zeggen dat hier onze show carriëre echt is begonnen! We kwamen achter de plaatsings bordjes, we leerden veel fokkers kennel, onze ervaring werd uitgebreider en ze is een prachtige verschijning. 
Uiteraard konden we er niet omheen om een teefje aan te houden van deze prachtige hond. Zo kwam ''Heaven'' My Heaven from Golden Millennium in ons leven. Helaas troffen we het qua gezondheid ook niet met Heaven, daarom hielden we uit het tweede nest van Angel weer een teefje ''Evy'' What Ever from Golden Millennium. 
Evy heeft ervoor gezorgd dat wij (Riet & Laura) veel europese showlanden bezochten en zelfs 2 keer het Engelse Groene Crufts tapijt onder onze voeten hebben gevoeld. Van Nederlands Kampioen, Nederlands Jeugd Kampioen, Luxemburgs Jeugd Kampioen aan toe en zelfs Jeugdwinster op de Winner in Amsterdam. Onvoorstelbaar, ons eigen gefokte meisje! 


In 2017 importeerde wij ''Ulti'' Non- Stop Ulti Multi- Culti, wederom een reu. Om misschien wel zelf in te zetten voor onze lijnen. Helaas bleek dat Ulti 2 erfelijke oogafwijkingen had en mogen wij hem niet inzetten voor de fokkerij. Ondanks dat is het een fantastische hond die we nooit zouden willen missen.

In 2018 ondekte wij een mooie combinatie bij de Golden Retriever kennel No Hills in België. 2 prachtige honden de een date hadden gehad en niet veel later hingen wij aan de telefoon met deze fokster en mochten we op de wachtlijst voor een pupje uit deze combinatie. 15 weken later haalden wij onze ''Maan'' Return to the Moon No Hills op. 

Pip groeide op als een zeer sociale lieve hond en dit karakter heeft ze ook over mogen dragen aan haar nakomelingen. Ze heeft namelijk 4 mooie nestjes mogen krijgen en uit haar laatste nest heeft Laura een pupje aangehouden, een droom die uit mocht komen. ''Dee-dee'' Come With Me from Golden Millennium een lekker ondernemend hondje, ze weet precies wat ze wilt en doet dan ook lekker waar ze zelf zin in heeft. Dee-dee heeft niet veel shows mogen lopen ivm de corona periode (2020-2021) maar toch behaalde ze op haar eerste show meteen al het Nederlands Jeugd CAC. We hopen in de toekomst mooie pupjes te mogen krijgen van haar.